Business Innovation Lead (Waterstof) – Eerbeek

Introduction

Ondernemend, enthousiast, self-propelling en altijd op zoek naar kansen in de markt? Is dit kenmerkend voor jou als business innovation lead? Beschik jij daarnaast over voldoende technische bagage waardoor jij feilloos de koppeling kunt maken tussen business en techniek? Veco is een innovatief hightechbedrijf dat de ambitie heeft om nog verder te groeien. We gaan gezamenlijk een ambitieus doel neerzetten en jouw taak is ervoor te zorgen dat we het doel ook daadwerkelijk behalen.

Function

Jouw uitdaging als Business Innovation Lead (Waterstof)
Als business innovation lead bij Veco is het jouw uitdaging om nieuwe winstgevende businesses te identificeren en te valideren en daarmee de groei van het bedrijf verder te versnellen. Door jouw visie, ervaring en technische kennis weet jij nieuwe markten aan te boren en leg je de link naar haalbare businessplannen en concrete resultaten. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe business designs en toetst deze in de markt door gebruik te maken van de Strategyzer™-methodiek. Jij gaat deze business designs verder op de markt brengen en rondt de innovatiefase af. Denk hierbij aan projecten binnen marktsegmenten als de waterstofeconomie, de semiconductor en medische industrie.

Natuurlijk doe je dit niet alleen. Afhankelijk van het project en de fase waarin het project zich bevindt, werk je samen met collega’s van de afdelingen R&D, Application Engineering, Sales, Marketing en Productie. Met jouw ondernemende karakter als businessleider ben jij verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe applicaties en productieprocessen. Het is aan jou de taak het bestaande fundament door te ontwikkelen en nieuwe aangetoonde klantwaarde te creëren. De voortgang van projecten evalueer je op directie- en groepsniveau (Muon). Dat je hierbij optimaal gebruikmaakt van de assets van de Muon Group is vanzelfsprekend. Je rapporteert aan het Management Team.

Requirements

Wij gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?
Je beschikt over een technische achtergrond. Deze stelt jou in staat om de koppeling te maken tussen de business en de technologie. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare rol binnen innovatie, business development of als zelfstandig ondernemer. De collega die wij zoeken is ondernemend, self-propelling, communicatief vaardig, resultaatgericht en energiek. Daarnaast ben je een echte inspirator en kun je goed samenwerken.

Verder vragen we:

  • een afgeronde technische WO-opleiding in de richting van Chemische Technologie, Materiaalkunde, (Technische) Natuurkunde, Werktuigbouwkunde of aanverwant;
  • een sterke feeling en ervaring met commercie/business;
  • beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
  • dat je woonachtig in bent de regio Apeldoorn, Deventer, Arnhem, Nijmegen, Zwolle of Amersfoort.

Offer

Waar kom je te werken als Business Innovation Lead?
Jij werkt aan het Veco van morgen: onze toekomst. Dat wordt mogelijk gemaakt door het Veco van nu. Veco is de internationale marktleider in precisiemetalen. Wij zijn in staat om op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten te elektroformeren. Door middel van deze unieke methode voorzien wij wereldwijd klanten van hightechspecifieke precisieoplossingen. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën. Hierbij focussen wij ons op verschillende marktsegmenten, namelijk digitaal printen, medische technologie en life science, filtratie en alternatieve energie. Daarbij hebben we impact door de miniaturiseringstrend te versnellen.Wij zijn een groeiend bedrijf dat zich elke dag richt op de ontwikkeling van onze producten, onze processen en onze medewerkers. Groei jij met ons mee?

Wat bieden we je als Business Innovation Lead?
Voel jij je in je huidige werkzaamheden vaak belemmerd? Zit je te veel in een keurslijf? Zie je meer kansen dan je huidige omgeving wil horen? Dan bieden wij jou de innovatieve, dynamische en internationale werkomgeving die je zoekt. Er is erg veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel gezond en dat maakt dat we gericht kunnen investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een salaris dat past bij deze uitdaging, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

  • 8% vakantiegeld
  • reiskostenvergoeding
  • winstuitkering (voorwaardelijk)
  • 27 vakantiedagen
  • 13 adv-dagen
  • pensioenregeling (50% werkgeversbijdrage)

Application

Wil je kennis met ons maken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Nadia van der Venne, recruiter, via 06-14750506 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd