Maintenance Engineer

Als Maintenance Engineer bij Veco krijg je de kans om echt een bijdrage te leveren aan de onderhoudsstrategie voor het equipment in de fabriek. Jij gaat ervoor zorgen dat wij, op het gebied van onderhoud, aan de fabriek van de toekomst kunnen gaan bouwen. Dit doe je uiteraard niet alleen, maar samen met operators, process engineers en monteurs. Je hebt daarnaast zeer nauw contact met leveranciers. Doordat jij een stap vooruit denkt in het proces weet je hoe wij continu kunnen verbeteren. Kortom: Jij een baan met veel verantwoordelijkheid en eigen inbreng. Wij: een next level onderhoudsstrategie!

Omschrijving

Jouw uitdaging als Maintenance Engineer

Als Maintenance Engineer is het jouw grootste uitdaging om het bestaande onderhoudsprogramma verder uit te bouwen en slimmer in te richten. De basis is gelegd en nu willen we graag ‘the next level’ bereiken. Dit doe jij door te zorgen voor een continu verbeterproces door bijvoorbeeld de gewenste betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het equipment en de utilities te realiseren. Het beheersen van de risico’s voor veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, kwaliteit en kosten speelt hierin een belangrijke rol. Jij zorgt voor het vinden van de juiste balans en jij bent altijd op zoek naar mogelijkheden tot optimalisatie. Daarnaast werk je mee aan productie-, optimalisatie- en vervangingsprojecten en leid je, waar nodig, deze verbeterteams. Ook het aandragen en uitvoeren van verbetervoorstellen, gevraagd en ongevraagd advies geven en het leiden van rootcauseanalyses vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Jij houdt verstoringen en kwaliteitsproblemen in het productieproces in de gaten, bekijkt welke consequenties deze voor het onderhoud hebben en past hier het onderhoudsplan op aan. Jij bent continu bezig met het bepalen van de onderhoudsstrategie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het schrijven van het gehele onderhoudsprogramma voor het equipment in de fabriek. Hierbij kun je denken aan het finetunen van het huidige preventieve onderhoudsprogramma, maar ook het initiëren en uitwerken van nieuwe onderhoudsprogramma’s. Je maakt hierbij gebruik van onder andere data uit het onderhoudssysteem Ultimo. Daarnaast bepaal en onderhoud je de budgetten en (her)investeringen voor de fabriek van de toekomst. Kortom: jij bent het geweten van Veco als het gaat om de onderhoudsfilosofie!

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren verder:

 • dagelijks contact onderhouden met operators, process engineers en technici over de signaleringen in het productieproces;
 • managen van jaarlijkse grote revisies;
 • beheren van het documentatiepakket.


Profiel

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?
De Maintenance Engineer die wij zoeken heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als maintenance engineer of asset engineer in een industriële omgeving. De collega die wij zoeken is communicatief vaardig, kan goed luisteren, heeft een hands-on mentaliteit en is pragmatisch ingesteld.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde Hbo-opleiding richting Werktuigbouwkunde, Electrotechniek of Procestechniek, bij voorkeur aangevuld met een cursus Onderhoudsmanagement;
 • kennis van een onderhoudsbeheersysteem (Ultimo is een pre);
 • dat je minimaal 36 uur per week beschikbaar bent;
 • een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eerbeek, Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Arnhem, Nijmegen.

Aanbod

Wat bieden we je als Maintenance Engineer?
Allereerst een positieve, dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.
Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage
 • reiskostenvergoeding


Uren per week: 40

Apply for this job
oldBrowser updateBrowser updateBrowserNow ×