Process Engineer Elektrodepositie

Als Process Engineer Elektrodepositie zie je het als jouw grootste uitdaging om in onze zeer geavanceerde en hightech productieomgeving elektrochemische processen en machines te introduceren en te optimaliseren. Aan jou de uitdaging om op industriële schaal producten te maken en te inspecteren die zelfs met het menselijk oog niet te zien zijn. Jij haalt energie uit het zoeken naar mogelijke verbeteringen, het in detail engineeren van relevante oplossingen en het compleet borgen van nieuwe situaties. Jouw doel is om onze groeiambities waar te maken.

Jij: een ondernemende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Wij: Het beste productieproces voor onze klanten, zodat wij op lange termijn efficiënt en effectief kunnen produceren.

Omschrijving

Jouw uitdaging Process Engineer
Als Process Engineer optimaliseer jij continu de bestaande elektrochemische processen. Hierbij leg je de relatie tussen proces en product. Je bent verantwoordelijk voor het verhogen van de efficiëntie, het verminderen van de productiekosten en het doorlopend verbeteren van de kwaliteit van onze bestaande productieprocessen. Daarnaast sta jij aan de wieg van nieuwe processen die ons in staat stellen om nieuwe markten aan te boren of in bestaande markten een sterkere positie af te dwingen. Samen met jouw team werk je aan het industrialiseren van deze nieuwe processen en het bijbehorende equipment. Jij weet processen te vangen in Pdf’s of P&ID’s en gebruikt je fysisch-chemische kennis voor het dimensioneren van systeemonderdelen, denk hierbij aan leidingwerk, pompen en sensoren. Door gebruik te maken van IQ-, OQ-, en PQ-structuren weet jij nieuwe systemen met de bijbehorende processen probleemloos te valideren. Jij spreekt daarnaast de taal van de werkvloer en levert een totaalpakket aan werkinstructies en trainingen, waardoor elke procesoverdracht aan de afdeling Productie soepel verloopt. Ook leid je met regelmaat verschillende multidisciplinaire verbeterprojecten, van signalering tot implementatie. Jij hebt hierbij nauw contact met collega’s van de verschillende afdelingen binnen Veco en met onze leveranciers en klanten.

De afdeling Production Engineering afdeling wordt gevormd door zo’n 15 engineers met de daarbij behorende vakgebieden: Lithografie, Electrodepositie, Metrologie, Projectleiding en Operational Excellence. In de rol van Process Engineer elektrodepositie ben je samen met drie collega’s onderdeel van de vakgroep Elektrodepositie en daarmee verantwoordelijk voor dit vakgebied.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren verder:

 • analyseren van de elektrochemische procesperformance en procesdata (bijvoorbeeld via SPC);
 • verhogen van de productieresultaten door het opstellen en uitvoeren van FMEA’s, DoE’s of door het werken met de Lean Six Sigma methodologie;
 • nieuwe producten vanuit Application Engineering geschikt maken voor reguliere productie;
 • oog hebben voor veiligheid en het werken met MoC-procedures.

Profiel

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?
Als eerste dat je affiniteit hebt met (elektro)chemie, procestechnologie en materiaalkunde. De collega die wij zoeken is communicatief vaardig (in het Nederlands en Engels, in woord en geschrift), oplossingsgericht en flexibel. Uiteraard ben je zelfstandig en kun je goed samenwerken.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Bij voorkeur in de richting Chemische Technologie, Materiaalkunde of Chemie;
 • aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie (pre);
 • dat je fulltime beschikbaar bent;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eerbeek, Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Arnhem.

Aanbod

Wat bieden we je als Process Engineer?
Allereerst een dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een salaris dat bij deze uitdaging past, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage

Uren per week: 40

Apply for this job
oldBrowser updateBrowser updateBrowserNow ×