Quality Engineer (Product)

Wil jij samen met jouw collega’s de kwaliteit van de werkprocessen van een hightech productiebedrijf naar het hoogste niveau tillen? En streef jij altijd naar verbeteringen en naar zo hoog mogelijke yields? Veco is een internationaal hightech productiebedrijf met hoge kwaliteitsambities die unieke producten maakt voor klanten die ieder markleider zijn in hun branche. Heb jij interesse in een baan waarbij je door jouw ervaring als Quality Engineer echt impact kunt hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Omschrijving

Jouw uitdaging als Quality Engineer
Als Quality engineer ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, standaardiseren en borgen van de kwaliteitsprocessen binnen Veco. Hierbij ligt jouw focus op de proceslijn Contactors waarbij er een zeer hoog kwaliteitsniveau moet worden neergezet. Als Quality Engineer heb jij hierbij een belangrijke rol waarbij je zorgt voor een juiste procesbeheersing. Jij zorgt voor een goede basis en doorloopt alle stappen zodat de werkomgeving en systemen hiervoor op de juiste manier ingericht worden. Je beoordeelt de high-end klanteisen zoals tekeningen, specificaties of productie- en ontwikkelingsplannen op de kwaliteitseisen en begeleidt en toetst het industrialiseringsproces. Je zorgt ervoor dat producten die we naar de klant sturen voldoen aan de eisen, van NPI naar high-volume productie. Je bent vanuit Quality Assurance veel in contact met de afdelingen Applicatie Engineering, Productie Engineering en Productie waarbij je zorgt voor een goede overdracht tussen de verschillende afdelingen.

Jij streeft altijd naar verbeteringen, weet verwachtingen helder te formuleren en werkt graag in teamverband. Je hebt dan ook een belangrijke taak in het bewaken van processen zodat wij kunnen blijven voldoen aan strenge klanteisen. Jij ondersteunt de afdeling Productie Engineering bij kwaliteitsproblemen of afwijkingen. Je monitort prestaties en wijst acties toe aan proceseigenaren om continue te blijven verbeteren. Je voert interne audits uit en hierop formuleer je maatregelen en actieplannen en zorgt voor een juiste opvolging.

Als Quality Engineer heb je een hands-on mentaliteit en word je uitgedaagd in je functie door het schakelen met verschillende afdelingen. Je werkt samen met een Quality Engineer en je rapporteert rechtstreeks aan de Quality Manager.

Tot je taken en verantwoordelijkheden horen verder:

 • een actieve bijdrage leveren aan week- of dagstarts om zo kernoorzaken op te sporen en hieruit acties te ondernemen;
 • het deelnemen aan multidisciplinaire projecten en vrijgaveprocessen
 • het ondersteunen en faciliteren van Productie Engineering met het toepassen van de juiste quality tools.

Profiel

Wij gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
Allereerst dat je ruime ervaring hebt met kwaliteit binnen een hightech productieomgeving. Termen zoals IQ, OQ, PQ, PPAP, FMEA en 8D zijn jou niet onbekend. Jij bent een probleemoplosser en iemand die wil bouwen aan structurele verbeteringen. Je bent analytisch, ziet snel waar risico’s zitten en komt in actie. Daarbij ben je communicatief sterk en weet je mensen mee te krijgen. Uiteraard ben je zelfstandig en kun je goed samenwerken.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde technische opleiding op HBO+ werk- en denkniveau;
 • je hebt een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • je hebt kennis van Lean - Six Sigma;
 • dat je fulltime beschikbaar bent;
 • woonachtig in de regio; Eerbeek, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen Deventer, Zwolle, Enschede, Amersfoort of Utrecht.

Aanbod

Waar kom je te werken als Quality Engineer

Veco is de internationale marktleider in precisiemetalen. Wij zijn in staat om op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten te elektroformeren. Door middel van deze unieke methode voorzien wij wereldwijd klanten van aan hightech specifieke precisieoplossingen. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën. Hierbij focussen wij ons op verschillende marktsegmenten, namelijk printing electronics, medical instruments en filtratie, measurement and control instruments en automotive. Wij zijn een groeiend bedrijf dat zich elke dag richt op de ontwikkeling van onze producten, onze processen en onze medewerkers. Groei jij met ons mee?

Wat bieden we je als Quality Engineer

Allereerst een dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel gezond en dat maakt dat we gericht kunnen investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een salaris dat past bij deze uitdaging, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld;
 • reiskostenvergoeding;
 • winstuitkering (voorwaardelijk);
 • 27 vakantiedagen;
 • 13 adv-dagen;
 • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage.

Uren per week: 40

Apply for this job
oldBrowser updateBrowser updateBrowserNow ×