Quality Engineer (Customer)

Wil jij als Quality Engineer werken bij een bedrijf met hoge kwaliteitsambities? Een bedrijf dat zich als doel heeft gesteld zich te willen meten met de beste van de wereld, waardoor (toekomstige) hightech klanten zich zonder enige twijfel aan dit bedrijf willen binden. Als Quality Engineer is het jouw grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat onze productkwaliteit geborgd wordt, passend bij de verwachtingen van onze klanten. Een uitdaging waarbij jij een belangrijke bijdrage levert aan het verhogen van de Customer Statisfaction. Wil jij met jouw ervaring ons quality team versterken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Omschrijving

Jouw uitdaging als Quality Engineer
Als Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het structureren, verbeteren, standaardiseren en borgen van de kwaliteit van nieuwe of vernieuwde producten binnen Veco. Samen met een multidisciplinair projectteam zorg je ervoor dat onze processen en kwaliteitschecks bij Veco en bij leveranciers zo zijn ingericht dat we voldoen aan de kwaliteitseisen van onze klanten. Het is aan jou de taak om vrijgaveprocessen en verbeterprocessen voor te bereiden, te implementeren en te borgen.

Voor onze klanten ben je hun aanspreekpunt om te bewerkstelligen dat zij de kwaliteit geleverd krijgen die ze wensen. Als Quality Engineer ben je daarom vanaf de eerste klantvraag tot en met de levering van onze producten betrokken. Je zorgt ervoor dat belangrijke producteisen vastgelegd zijn en richt onze processen en kwaliteitschecks zo in dat we structureel aan deze eisen kunnen voldoen. Je monitort prestaties en wijst acties toe aan proceseigenaren om continue verbetering te bewerkstelligen. Je hebt hierbij veel contact met collega’s van andere afdelingen en extern zoals auditoren, klanten en leveranciers. Zo zorgen jullie er samen voor dat de klantwensen op de juiste manier vertaald worden naar de praktijk en dat problemen voorkomen worden.

Als Quality Engineer kom je te werken in een team van drie collega’s, maar werk je ook veel samen met andere afdelingen binnen Veco, zoals met collega’s van Customer Service, Process Engineering en Technical Support. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Quality Manager.

Profiel

Wij gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie binnen de hightech industrie. Termen zoals IQ, OQ, PQ, PPAP, FMEA en 8D zijn jou niet onbekend. De collega die wij zoeken heeft een hands-on mentaliteit en is standvastig. Je weet verwachtingen goed te managen, bent stressbestendig en beschikt over een proactieve houding. Verder ben je communicatief sterk en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde technische opleiding in de richting Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Kwaliteits- en Procesmanagement of aanverwant (HBO werk- en denkniveau);
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pre;
 • kennis van en ervaring met kwaliteitssystemen (ISO 9001, IATF 16949 en/of ISO 13485);
 • kennis van en ervaring met Projectmanagement is een pre;
 • dat je fulltime beschikbaar bent;
 • woonachtig in de regio; Eerbeek, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen Deventer, Zwolle, Enschede, Amersfoort of Utrecht.

Aanbod

Waar kom je te werken als Quality Engineer
Veco is de internationale marktleider in precisiemetalen. Wij zijn in staat om op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten te elektroformeren. Door middel van deze unieke methode voorzien wij wereldwijd klanten van hightech specifieke precisieoplossingen. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën. Hierbij focussen wij ons op verschillende marktsegmenten, namelijk printing electronics, medical instruments en filtratie, measurement and control instruments en automotive. Wij zijn een groeiend bedrijf dat zich elke dag richt op de ontwikkeling van onze producten, onze processen en onze medewerkers. Groei jij met ons mee?

Wat bieden we je als Quality Engineer
Allereerst een dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel gezond en dat maakt dat we gericht kunnen investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een salaris dat past bij deze uitdaging, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld;
 • winstuitkering (voorwaardelijk);
 • 27 vakantiedagen;
 • 13 adv-dagen;
 • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage.

Uren per week: 40

Apply for this job
oldBrowser updateBrowser updateBrowserNow ×