R&D Scientist

Bij Veco speel jij een zeer belangrijke rol als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe processen. In jouw rol als R&D Scientist zorg jij ervoor dat wij de klantwensen altijd een stap voor zijn. Door middel van het bedenken van electrochemische processen voor nieuwe metaallegeringen zorg jij er niet alleen voor dat wij een breder productpallet kunnen bieden aan onze klanten, maar lever jij een belangrijke bijdrage zodat wij voorop blijven lopen op het gebied van technische innovaties! Jij: een baan waarin je echt grenzen kan verleggen. Wij: blijvend wereldmarkteider in ons vakgebied!

Omschrijving

Jouw uitdaging als R&D Scientist
Klanten van Veco zijn veelal innovatieve bedrijven die zich permanent ontwikkelen. Om onze marktpositie te behouden is het essentieel om continu te blijven innoveren op het gebied van metalen en metaallegeringen. Hierbij kun je denken aan metaal met een betere stabiliteit bij hoge temperatuur, een hogere corrosie vastheid, of metalen met een andere samenstelling maar tegelijkertijd met dezelfde eigenschappen. Jij bent als R&D Scientist de aangewezen persoon die deze behoefte vertaalt naar oplossingen.

Voor het uitvoeren van deze projecten breng jij zo’n 75% van je tijd door in het lab. Je schrijft een plan, doet literatuuronderzoek en gaat uiteindelijk testen op verschillende schalen afhankelijk van de ontwikkelingsfase. Na afronding van de R&D fase, blijf je nauw betrokken bij de industrialisering hiervan. Je draagt al jouw kennis over aan de Product Developers en Process Engineers, je denkt mee over verdere stappen en je bent voor hen beschikbaar voor technisch inhoudelijke vragen. Kortom, in je rol als R&D Scientist lever je de technische input voor onze langetermijndoelstellingen en bepaal jij grotendeels welke koers wij in de toekomst zullen varen.

Je maakt deel uit van de afdeling Research en Development waar jij samen met zeven collega’s samenwerkt, ieder met zijn eigen expertise. In je functie rapporteer je aan de Manager R&D.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • afspraken maken met HSE over de veiligheid van het project;
 • het bijwonen van congressen;
 • netwerken met chemische leveranciers en academica om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de markt.

Profiel

Wij gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
De R&D Scientist die wij zoeken heeft ervaring opgedaan in een soortgelijke functie en heeft kennis van Electrochemie. Je bent innovatief, creatief en analytisch onderlegd. Je bent communicatief vaardig richting werkvloer en managementteam (zowel in het Nederlands als in het Engels in woord en geschrift). Uiteraard ben je zelfstandig en kun je goed samenwerken.

Verder vragen we:

 • een afgeronde opleiding aan de Technische Universiteit, in de richting van Chemische Technologie, Materiaalkunde of Organische Chemie;
 • dat je minimaal 32 uur per week beschikbaar bent;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eerbeek, Zutphen, Zwolle, Enschede, Almelo, Deventer, Amersfoort, Arnhem, Nijmegen.

Aanbod

Waar kom je te werken als R&D Scientist
Veco is de internationale marktleider in precisiemetalen. Wij zijn in staat om op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten te elektroformeren. Door middel van deze unieke methode voorzien wij wereldwijd klanten van aan hightech specifieke precisieoplossingen. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën. Hierbij focussen wij ons op verschillende marktsegmenten, namelijk printing electronics, medical instruments en filtratie, measurement and control instruments en automotive. Wij zijn een groeiend bedrijf dat zich elke dag richt op de ontwikkeling van onze producten, onze processen en onze medewerkers. Groei jij met ons mee?

Wat bieden we je als R&D Scientist
Allereerst een dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel gezond en dat maakt dat we gericht kunnen investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een salaris dat past bij deze uitdaging, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld;
 • winstuitkering (voorwaardelijk);
 • 27 vakantiedagen;
 • 13 adv-dagen;
 • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage.

Uren per week: 40

Apply for this job
oldBrowser updateBrowser updateBrowserNow ×