Sales Manager Business Unit Precision Parts

Een uniek internationaal hightechproductiebedrijf gevestigd midden in de Veluwse bossen. Een bedrijf dat producten maakt die door geen enkel ander bedrijf ter wereld met dezelfde precisie in dusdanig grote hoeveelheden gemaakt kunnen worden. Een bedrijf dat zich de afgelopen vijf jaar heeft verdubbeld in omzet en zichzelf tot doel heeft gesteld dit de komende vijf jaar nogmaals te doen. Een bedrijf met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, India en de Verenigde Staten.

Dit bedrijf is op zoek naar een Sales Manager! Een Sales Manager die zich in het eerste jaar voornamelijk zal focussen op de huidige klanten en op de langere termijn steeds meer new business weet te creëren. Heb jij interesse in een functie waarin jij als salesmanager grote impact kunt hebben op de bedrijfsresultaten en met jouw ambitie grote stappen kunt maken? Dan zoeken wij jou!

Omschrijving

Jouw uitdaging als Sales Manager Business Unit Precision Parts
De afgelopen jaren hebben wij al mooie stappen gezet als het gaat om het professionaliseren van onze processen en het realiseren van de omzetgroei van de organisatie. In een tijdsbestek van vijf jaar hebben wij onze omzet zien verdubbelen. In de roadmap voor de komende vijf jaar hebben we ons tot doel gesteld om diezelfde groeistrategie voort te zetten. 75% van onze totale organisatieomzet komt dan ook van de Business Unit Precision Parts. Als Sales Manager lever je een cruciale bijdrage aan het behalen van de omzetdoelstellingen van Veco. Een deel van de te behalen omzet kun je genereren bij onze huidige klanten. Daarnaast ben je door jouw visie op salesmanagement en ondernemerschap in staat om new business te creëren. Je bezoekt met enige regelmaat onze internationale klanten en begrijpt als geen ander dat samenwerking met de afdelingen R&D, Application Engineering, Customer Service en Marketing essentieel is om klanten te kunnen bedienen.

Naast de samenwerking met de andere afdelingen van Veco ben je ook verantwoordelijk voor de accountmanagers van de Business Unit Precision Parts. Samen met de accountmanagers houd je de markt- en klantontwikkelingen nauw in de gaten en weet je hier op het juiste moment op te anticiperen. Met input van de accountmanagers zorg je voor een gedegen verkoopplan waarin doelstellingen, targets en de accountverantwoordelijke beschreven worden. Na goedkeuring van het plan (van de Director Sales & Marketing) stuur je gedurende het jaar bij waar nodig.

Profiel

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?
Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie bij een internationaal georiënteerd en technisch productiebedrijf. De collega die wij zoeken is communicatief vaardig (in het Nederlands en het Engels, in woord en geschrift) en analytisch sterk onderlegd. Uiteraard ben je resultaatgericht en ambitieus.

Verder vragen we:

  • wo-werk- en -denkniveau met minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting (Technische) Bedrijfskunde;
  • dat je bereid bent om 30% van je tijd internationaal te reizen;
  • dat je fulltime beschikbaar bent;
  • dat je woonachtig bent in de regio Nijmegen, Arnhem, Amersfoort, Apeldoorn, Zutphen of Deventer.

Aanbod

Wat bieden we je als Sales manager Business Unit Precision Parts?
Wij bieden je een dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een salaris dat past bij deze uitdaging, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Apply for this job
oldBrowser updateBrowser updateBrowserNow ×