Functioneel Applicatiebeheerder – Eerbeek

Introduction

Als Functioneel Applicatiebeheerder begrijp jij dat je werk meer is dan alleen systemen in de lucht houden. Jij bent namelijk continu op zoek naar de innovatie en verbetering die IT met zich meebrengt. Daarbij ben je de verbindende factor tussen de operationele business en het (functioneel) IT-beheer van onze applicaties. Dat mag jij doen binnen een groeiend hightech productiebedrijf met een uniek proces en interessante technologie. Jij bent het kloppend hart van ons applicatielandschap en weet de IT-infrastructuur naar een hoger niveau te brengen!

Function

Jouw uitdaging als Functioneel Applicatiebeheerder
Veco is een organisatie in transitie waarbij jij als Functioneel Applicatiebeheerder een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de gehele IT-infrastructuur. Waar het gaat om innovatieve fabrieksoplossingen, data, MES, automatisering, maar ook het ERP en inkoopsysteem. Jij pakt alles met beide handen aan en zorgt ervoor dat het applicatielandschap op orde komt en blijft.

Jouw rol is een interessante afwisseling tussen ad-hoc werkzaamheden zoals het verhelpen van productieverstoringen, verstoringen rondom applicaties bij gebruikers en het dagelijks (functioneel) beheer van verschillende (kern)applicaties (SharePoint, Exact, Microsoft). Daarnaast neem jij deel aan verschillende projecten die als doel hebben de kwaliteit van het IT-landschap te optimaliseren. Wat het leuk maakt om dit bij Veco te komen doen? Jij kunt je stempel drukken op de toekomst van onze organisatie en je mag dan ook actief meewerken en denken aan de verdere vormgeving van het beheerplan. Iedere dag is weer anders, maar wat wel altijd hetzelfde is? Een gezamenlijke dagstart en afsluiting met je team bestaande uit twee collega’s System Engineers. Je rapporteert aan de Finance Manager.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • licentiebeheer en het beheren en onderhouden van de SQL-database;
 • het formaliseren van procedures en zorgen van een correcte doorvoering van wijzigingen;
 • contact met zowel interne als externe stakeholders (key-users, gebruikers, consultancy partijen, leveranciers);
 • het gevraagd en ongevraagd adviseren van het management over te gebruiken applicaties en nieuwe ontwikkelingen.

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
Jij staat dagelijks in contact met de gehele organisatie en daarom verwachten wij van jou dat gemakkelijk schakelt op verschillende niveaus en benaderbaar bent voor je collega’s. Daarnaast ben je een echte zelfstarter, kun je omgaan met procedures en het houden van structuur. Ook als je wordt meegesleept in de hectiek van de dag weet jij het overzicht te bewaren, prioriteiten te stellen en ben je flexibel genoeg om mee te bewegen waar nodig.

Verder vragen we:

 • een afgeronde hbo-opleiding in de richting van IT (bijvoorbeeld bedrijfsinformatica of vergelijkbaar);
 • een aantal jaren relevante werkervaring in een soortgelijke functie (een productieomgeving is een pré);
 • ervaring met het beheren van applicaties als Exact en Sharepoint;
 • kennis van en ervaring met O365, Azure, SQL, Power BI, helpdesk (Ultimo ITSM) – systeem;
 • kennis van ITIL, BiSL/ ASL;
 • dat je minimaal 32 uur per week beschikbaar bent.

Offer

Waar kom je te werken als Functioneel Applicatiebeheerder?
Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een open sfeer, waar de wil om te presteren voelbaar is en de lat hoog wordt gelegd. We werken met korte lijnen en staan open voor elkaars ideeën. Je krijgt hier alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en op eigen initiatief zaken op te pakken. Onze producten en werkprocessen zijn uniek en daar zijn we erg trots op. Daarnaast is Veco als hightechbedrijf gevestigd op een bijzondere locatie. Bij Veco komen kwaliteit en betrouwbaarheid samen en worden daardoor breed gedragen in de organisatie. We zijn financieel gezond en blijven ons ontwikkelen, waardoor er steeds meer doorgroeimogelijkheden ontstaan. Hierdoor zijn er en blijven er voor iedereen genoeg mooie uitdagingen! Dus ook voor jou!

Wat bieden we je als Functioneel Applicatiebeheerder?
Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarnaast bieden we je diverse mogelijkheden om flexibel te kunnen werken. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • mogelijkheid tot thuiswerken: wij geloven dat een goede balans tussen werk- en privé van toegevoegde waarde is voor jouw werkgeluk
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen)
 • pensioenregeling met 61% werkgeversbijdrage
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • dagelijks een wandeling met je collega’s in het bos naast de deur
 • natuurlijk 8% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en de mogelijkheid tot een collectieve ziektekostenverzekering.

Information

Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Nadia van der Venne, Recruiter, via 06-14750506 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Privacy Statement