IT Manager – Eerbeek

Introduction

Meebouwen aan de fabriek van de toekomst? Dat is de komende jaren jouw grootste uitdaging als IT Manager bij Veco! Ben jij degene die de lijnen uitzet en samen met een team de toekomst van IT verder vormgeeft? Doe je dit door middel van coachend leiderschap waarbij jij jouw team in hun kracht zet en daarnaast structuur en een fijne werkomgeving biedt? Krijg jij energie van een rol waar je het verschil kunt maken? Dan maken wij graag kennis met je!


Function

Jouw uitdaging als IT Manager?
Een van jouw belangrijkste taken als IT Manager is het coachen, sturen en begeleiden van het IT-team bestaande uit drie medewerkers en externe partners op het vlak van systeem/applicatiebeheer, informatie en procesmanagement. Met dit team is het jullie grootste uitdaging om de gehele IT-organisatie verder te optimaliseren en door te ontwikkelen op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Denk aan het verbeteren van bestaande oplossingen en het uitrollen van nieuwe en innovatieve concepten als MES, data platform en BI. Kortom, jullie zetten de verdere digitale transformatie in. Je rapporteert in je rol aan de Director Finance en werkt verder nauw samen met de Group Manager Digital van ons moederbedrijf Muon.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • het vertalen van de visie en strategie naar een succesvol IT beleid en doorvertaling naar een operationeel jaarplan;
 • afstemmen van IT-voorzieningen en de functionele dienstverlening op de behoeften en ontwikkelingen van de organisatie en klanten;
 • het adviseren over technische, organisatorische en/of financiële consequenties van de IT-ontwikkelingen richting stakeholders;
 • het voorbereiden, uitvoeren en implementeren van IT-projecten;
 • beheer- en servicemanagement;
 • het continu op de hoogte blijven van functionaliteiten en techniek;
 • het zorgen voor een volledig werkend netwerk en serviceomgeving door het voeren van effectief contractmanagement met externe leveranciers en partners.

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
De collega die wij zoeken is probleemoplossend, gedreven en wil graag het verschil maken binnen een organisatie in ontwikkeling. Je beschikt over overtuigingskracht, hebt ervaring met het initiëren en realiseren van transformaties en het begeleiden van mensen en organisaties in verandering. Voor je mensen heb je een coachende leiderschapsstijl, waarbij je jouw team kunt enthousiasmeren, motiveren en ontwikkelen. Je biedt structuur en hierdoor ben je in staat het werk op de juiste manier te verdelen waarbij je zorgt voor een fijne samenwerking op de afdeling en andere afdelingen binnen Veco.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van IT of vergelijkbaar;
 • een aantal jaren relevante werkervaring binnen een coördinerende of aansturende rol binnen een productieomgeving;
 • kennis op het gebied van ERP, Cloud, data gedreven organisaties en (productie) automatisering;
 • projectmanagement ervaring (kennis van Prince, PMI, Lean is een pré);
 • je hebt bij voorkeur kennis/ ervaring met CobIT, ITIL, BISL, ASL en TOGAF;
 • communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als Engels uitstekend zijn;
 • minimale beschikbaarheid van 32-36 uur per week.

Offer

Waar kom je te werken als IT Manager?
Jij komt als IT Manager te werken bij een innovatieve en groeiende speler binnen de hightechsector. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een open sfeer, waar de wil om te presteren voelbaar is en de lat hoog wordt gelegd. We werken met korte lijnen en staan open voor elkaars ideeën. Je krijgt hier alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en op eigen initiatief zaken op te pakken. Onze producten en werkprocessen zijn uniek en daar zijn we erg trots op. Daarnaast is Veco als hightechbedrijf gevestigd op een bijzondere locatie. Bij Veco komen kwaliteit en betrouwbaarheid samen en worden daardoor breed gedragen in de organisatie. We zijn financieel gezond en blijven ons ontwikkelen, waardoor er steeds meer doorgroeimogelijkheden ontstaan. Hierdoor zijn er en blijven er voor iedereen genoeg mooie uitdagingen! Dus ook voor jou!

Wat bieden we je als IT Manager?
Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst.Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • een bruto salarisindicatie tussen de €5.000,- en €7.000,- afhankelijk van je kennis en ervaring
 • de mogelijkheid om flexibel te kunnen werken (bijvoorbeeld deels thuiswerken)
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen
 • een bonusregeling
 • natuurlijk een mobiele telefoon en laptop voor een goede uitvoering van jouw rol
 • pensioenregeling met 60% werkgeversbijdrage

Information

Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Nadia van der Venne, Recruiter, via 06-14750506 (bel of WhatsApp) of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Privacy Statement