Junior Process Engineer (Elektrodepositie) – Eerbeek

Introduction

Ben jij (bijna) klaar met je opleiding Chemische Technologie, Materiaalkunde of aanverwant en op zoek naar een leuke, uitdagende startersfunctie als Process Engineer bij een innovatief hightech productiebedrijf? Heb je daarnaast affiniteit met Elektrochemie en herken jij jezelf in de kenmerken oplossingsgericht, hands-on en een echte teamspeler? Dan hebben wij een leuke baan voor jou! Kom jij eens praten onder het genot van een (virtuele) kop koffie? Wij maken in ieder geval graag kennis met je!

Function

Jouw uitdaging als Junior Process Engineer
Als Junior Process Engineer bij Veco houd jij je bezig met de optimalisatie van bestaande elektrochemische processen. Dit doe je door het analyseren van de elektrochemische procesperformance en procesdata en verhoog je de productieresultaten door het opstellen en uitvoeren van FMEA’s, DoE’s of werk je aan de hand van de Lean Six Sigma Methodologie. Naast de optimalisatie houd jij je ook bezig met het industrialiseren van nieuwe processen die ons in staat stellen nieuwe markten aan te boren of in bestaande markten een sterkere positie af te dwingen.

Een greep uit jouw werkzaamheden zijn o.a.:

 • het oplossen en voorkomen van productieproblemen, het verhogen van efficiëntie en verminderen van productiekosten;
 • het doorlopend verbeteren van de kwaliteit van onze bestaande productieprocessen;
 • het in detail engineeren van relevante oplossingen en het compleet borgen van nieuwe situaties;
 • het opstellen van werkinstructies en geven van trainingen aan collega’s voor een soepel verloop van elke procesoverdracht;
 • het vangen van processen in PFD’s of P&ID’s.

Als Process Engineer bij Veco hoef jij je dus niet te vervelen en zit er veel diversiteit in je werkzaamheden. Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar werk je samen met een team van gedreven, maar ook gezellige collega’s!

Jouw Start als Junior Process Engineer bij Veco
Natuurlijk heb jij vanuit je opleiding al het een en ander meegekregen, maar ook bij Veco krijg je een gedegen inwerktraject waarbij jij voldoende kunt groeien om succesvol te kunnen zijn in je rol. Als starter word je namelijk gekoppeld aan een ervaren collega Process Engineer. Deze collega zal als coach en begeleider optreden in de dagdagelijkse werkzaamheden. Je kunt bij je start meedraaien op een groter project of bezig zijn met het uitvoeren van kleine opdrachten waardoor jij de organisatie in korte tijd zo goed mogelijk leert kennen. Hierbij zijn ook een aantal cursussen te bedenken die jou zullen helpen, denk aan een cursus FMEA, DOE, Lean Six Sigma of een training op het gebied van Behavioural Based Safety. Afhankelijk van jouw ontwikkeling krijg je gaandeweg steeds meer verantwoordelijkheden waardoor jij uiteindelijk in staat zult zijn om zelfstandig projecten op te pakken. Onze Engineers zijn van groot belang voor het verder groeien van de organisatie en ook jij hebt de mogelijkheid om mee te groeien! Denk hierbij aan een functie als Senior of Lead Engineer of misschien wel richting management of een andere afdeling. Perspectief is dus zeker aanwezig!

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?
Als eerste dat je affiniteit hebt met (elektro)chemie, procestechnologie en/of materiaalkunde. De collega die wij zoeken weet van aanpakken, is communicatief vaardig (in het Nederlands en Engels, in woord en geschrift), oplossingsgericht en flexibel. Uiteraard ben je zelfstandig en kun je goed samenwerken.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde hbo of wo-opleiding. Bij voorkeur in de richting Chemische Technologie, Materiaalkunde of aanverwant;
 • dat je fulltime beschikbaar bent;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eerbeek, Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Arnhem of bereid bent te verhuizen.

Offer

Waar kom je te werken als Junior Process Engineer?
De afdeling Production Engineering wordt gevormd door zo’n 15 engineers met de daarbij behorende vakgebieden: Lithografie, Elektrodepositie, Metrologie en Operational Excellence. In de rol van Process Engineer elektrodepositie ben je samen met vijf collega’s onderdeel van de vakgroep Elektrodepositie en daarmee samen met je team verantwoordelijk voor dit vakgebied.

Als Process Engineer kom je te werken bij een innovatieve en groeiende speler binnen de hightechsector. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een open sfeer, waar de wil om te presteren voelbaar is en de lat hoog wordt gelegd. We werken met korte lijnen en staan open voor elkaars ideeën. Je krijgt hier alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en op eigen initiatief zaken op te pakken. Onze producten en werkprocessen zijn uniek en daar zijn we erg trots op. Daarnaast is Veco als hightechbedrijf op een bijzondere locatie gevestigd. Bij Veco komen kwaliteit en betrouwbaarheid samen en worden daardoor breed gedragen in de organisatie. We zijn financieel gezond en blijven ons ontwikkelen, waardoor er steeds meer doorgroeimogelijkheden ontstaan. Hierdoor zijn en blijven er voor iedereen genoeg mooie uitdagingen! Dus ook voor jou!

Wat bieden we je als Junior Process Engineer?
Allereerst een dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een salaris dat bij deze uitdaging past, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • pensioenregeling met 60% werkgeversbijdrage

Application

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Nadia van der Venne, Corporate Recruiter via 06-14750506 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.