Metrology Engineer – Eerbeek

Introduction

Als Metrology Engineer kom je te werken bij een organisatie met een uniek productieproces, waarbij er met een zeer hoge mate van precisie en nauwe toleranties een diversiteit aan producten wordt geproduceerd. Wij zijn op zoek naar een collega die er samen met ons voor zorgt dat wij niet alleen nu, maar ook in de toekomst aan de specifieke eisen van onze klanten kunnen blijven voldoen! Want een ding weten we zeker, meten is weten! Kom jij kennismaken?

Function

Jouw uitdaging als Metrology Engineer?
Als Metrology Engineer is het jouw uitdaging ervoor te zorgen dat onze meetprocessen continu geschikt blijven voor de nieuwste mix aan uiteenlopende hightech precisieproducten. Enerzijds ben je verantwoordelijk voor het introduceren en ontwikkelen van nieuwe meetprocessen en equipment. Je schakelt met potentiële (sub)leveranciers, leidt en begeleid verificatie- en validatietrajecten en draagt zorg voor een soepele overdracht richting productie. Daarnaast houd jij je bezig met het doorlopend analyseren en verbeteren van onze bestaande processen en equipment. Hierbij weet je handig gebruikt te maken van methoden als SPC, FMEA’s, DoE’s of Lean Six Sigma. Je werkt in projecten nauw samen met collega’s van verschillende afdelingen.

Tot je taken behoren verder:

 • verhelpen van storingen aan meetapparatuur die niet door de Technische Dienst of Productie kunnen worden verholpen;
 • het schrijven van werk- en onderhoudsinstructies en deze overdragen aan Productie en Technische Dienst;
 • het op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt door het lezen van vakliteratuur, bijwonen van congressen/beurzen en netwerken;
 • het maken en op orde houden van schriftelijke en mondelinge rapportages ten behoeve van de voortgang van projecten.

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
Allereerst zijn wij op zoek naar een collega met een hands-on mentaliteit die met gemak de theorie aan de dagelijkse praktijk weet te koppelen. Je beschikt over een uitstekend analytisch vermogen en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast ben je communicatief vaardig en gericht op het behalen van het beste resultaat.

Verder vragen we:

 • een afgeronde technische opleiding (HBO/WO) in de richting van (Technische) Natuurkunde, Elektrotechniek, Chemische Technologie of aanverwant;
 • kennis op het gebied van data-analyse en proces verbeteringstechnieken (bv. SPC, Lean 6 Sigma, DoE, OEE, Taguchi, FMEA);
 • bekend met (machine) programmeertalen;
 • kennis van meetsysteemanalyses (MSA, Gage R&R);
 • woonachtig in de omgeving van Eerbeek, Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Zutphen ofdaaromheen.

Offer

Waar kom je te werken als Metrology Engineer?
De afdeling Production Engineering wordt gevormd door zo’n 25 engineers met de daarbij behorende vakgebieden: Lithografie, Metrologie, Electrodepositie en Operational Excellence. In deze rol ben jij samen met een collega gespecialiseerd in en verantwoordelijk voor het vakgebied Metrologie. Je rapporteert aan de Production Engineering Manager.

Veco is de internationale marktleider in precisiemetalen. Wij zijn in staat om op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten te elektroformeren. Door middel van deze unieke combinatie van processen voorzien wij wereldwijd klanten van hightech specifieke precisieoplossingen. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën. Hierbij focussen wij ons op verschillende marktsegmenten, namelijk printing electronics, medical instruments en filtratie, measurement and control instruments en automotive. Wij zijn een groeiend bedrijf dat zich elke dag richt op de ontwikkeling van onze producten, onze processen en onze medewerkers. Groei jij met ons mee?

Wat bieden we je als Metrology Engineer?
Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding,persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarnaast bieden we je diverse mogelijkheden om flexibel tekunnen werken. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijveninvesteren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een marktconform salaris, afhankelijkvan je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekendearbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • pensioenregeling met 60% werkgeversbijdrage
 • reiskostenvergoeding
 • collectieve ziektekostenverzekering


Application

Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Nadia vander Venne, Recruiter, via 06-14750506 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Privacy Statement