Process Engineer Elektrodepositie – Eerbeek

Introduction

Als Process Engineer Elektrodepositie zie je het als jouw grootste uitdaging om in onze zeer geavanceerde en hightech productieomgeving elektrochemische processen en machines te introduceren en te optimaliseren. Jij haalt energie uit het zoeken naar mogelijke verbeteringen, het in detail engineeren van relevante oplossingen en het compleet borgen van nieuwe situaties. Een ondernemende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Samen maken wij onze groeiambities waar!

Function

Jouw uitdaging Process Engineer Elektrodepositie
Als Process Engineer is jouw uitdaging bij Veco tweeledig. Enerzijds houd jij je bezig met de optimalisatie van bestaande elektrochemische processen. Hierbij analyseer je de elektrochemische procesperformance en procesdata (bijvoorbeeld via SPC) en verhoog je de productieresultaten door het opstellen en uitvoeren van FMEA’s, DoE’s of werk je aan de hand van de Lean Six Sigma Methodologie. Jij haalt energie uit het zoeken naar mogelijke verbeteringen, het in detail engineeren van relevante oplossingen en het compleet borgen van nieuwe situaties. Je bent verantwoordelijk voor het verhogen van de efficiëntie, het verminderen van de productiekosten en het doorlopend verbeteren van de kwaliteit van onze bestaande productieprocessen.

Daarnaast werk je samen met je team aan het industrialiseren van nieuwe processen die ons in staat stellen om nieuwe markten aan te boren of in bestaande markten een sterkere positie af te dwingen. Jij weet processen te vangen in PFD’s of P&ID’s en door gebruik te maken van IQ-, OQ-, en PQ-structuren weet jij nieuwe systemen met bijbehorende processen probleemloos te valideren. Verder spreek je de taal van de werkvloer en lever je een totaalpakket aan werkinstructies en trainingen, waardoor elke procesoverdracht aan de afdeling productie soepel verloopt. Je hebt daarbij oog voor veiligheid en het werken met MoC-procedures.

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?
Als eerste dat je affiniteit hebt met (elektro)chemie, procestechnologie en materiaalkunde. De collega die wij zoeken is communicatief vaardig (in het Nederlands en Engels, in woord en geschrift), oplossingsgericht en flexibel. Uiteraard ben je zelfstandig en kun je goed samenwerken.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Bij voorkeur in de richting Chemische Technologie, Materiaalkunde of Chemie;
 • minimaal 5 jaar werkervaring als process engineer of een vergelijkbare rol;
 • dat je fulltime beschikbaar bent;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eerbeek, Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Arnhem.

Offer

Waar kom je te werken als Process Engineer Elektrodepositie?
De afdeling Production Engineering wordt gevormd door zo’n 20 engineers met de daarbij behorende vakgebieden: Lithografie, Elektrodepositie, Metrologie en Procesverbetering. In de rol van Process Engineer elektrodepositie ben je samen met 5 collega’s onderdeel van de vakgroep Elektrodepositie en daarmee verantwoordelijk voor dit vakgebied. Als Process Engineer kom je te werken bij een innovatieve en groeiende speler binnen de hightechsector. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een open sfeer, waar de wil om te presteren voelbaar is en de lat hoog wordt gelegd. We werken met korte lijnen en staan open voor elkaars ideeën. Je krijgt hier alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en op eigen initiatief zaken op te pakken. Onze producten en werkprocessen zijn uniek en daar zijn we erg trots op. Daarnaast is Veco als hightechbedrijf op een bijzondere locatie gevestigd. Bij Veco komen kwaliteit en betrouwbaarheid samen en worden daardoor breed gedragen in de organisatie. We zijn financieel gezond en blijven ons ontwikkelen, waardoor er steeds meer doorgroeimogelijkheden ontstaan. Hierdoor zijn en blijven er voor iedereen genoeg mooie uitdagingen! Dus ook voor jou!

Wat bieden we je als Process Engineer Elektrodepositie?
Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarnaast bieden we je diverse mogelijkheden om flexibel te kunnen werken. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:

 • afhankelijk van kennis en ervaring een salarisindicatie tussen de €4.530,- en €5.476,-
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • Veco hecht waarde aan de work-life balance, zowel fysiek (o.a. korting op je sportschool abonnement) als mentaal
 • pensioenregeling met 60% werkgeversbijdrage
 • 8% vakantiegeld
 • reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer
 • thuiswerkvergoeding van €2,15 per thuiswerkdag
 • collectieve ziektekostenverzekering

Application

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Bjorn de Wit, Corporate Recruiter, via 06-18612012 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Privacy Statement