Product Development Engineer – Eerbeek

Introduction

Ben jij op zoek naar een baan waarin jij de spil bent tussen de klanten, de techniek en collega’s? Weet jij als geen ander hoe je klantvragen kunt omzetten naar een maakbaar, hightech product? En krijg jij er ook nog eens energie van als je op verschillende niveaus kan samenwerken? Dan is een baan als Product Developer je op het lijf geschreven!

Function

Jouw uitdaging als Product Development Engineer

Jij bent verantwoordelijk voor het vertalen van klantwensen naar innovatieve hightech precisie-producten. Je zoekt voortdurend naar mogelijkheden om aan de specifieke klantwensen tegemoet te komen. Dat betekent dat je werkt op de grenzen van onze mogelijkheden en deze grenzen probeert verder op te rekken. Vanaf de start van het traject werk je daarom nauw samen met de klant, maar ook met je interne collega’s vanuit R&D, Productie Engineering en Productie. Door jouw reeds opgedane kennis- en werkervaring, weet jij middels project management methodieken de voortgang rondom de productintroducties te bewaken, documenteren en daarover te communiceren.

Wat maakt het zo leuk om dit bij Veco te doen?

Wij ontwikkelen een verscheidenheid aan producten voor high tech bedrijven gevestigd over de gehele wereld die ook nog eens marktleider zijn in hun branche. Denk hierbij aan producten voor de half-geleider, medische en automotive industrie. De functie zorgt voor een spannende afwisseling tussen denk en hands-on werk. Enerzijds ben je de technisch sparringpartner voor de klant en gebruik je denkvermogen om een maakproces te bedenken en resultaten te documenteren. Anderzijds ben je verantwoordelijk voor het maken van een prototype, je bent regelmatig in de fabriek om te testen of hetgeen je hebt “bedacht” ook echt maakbaar is.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren verder:

 • het maken van een gedegen productanalyse, het beoordelen van technische documentatie en specificaties van de klant;
 • documenteren en communiceren over technisch inhoudelijke voortgang, zowel bij de klant als intern;
 • het maken van prototype en test-serie van new producten.

Requirements

Wij gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?

Als eerste dat je ervaring hebt opgedaan in een soortgelijke functie. Bijvoorbeeld binnen productontwikkeling of R&D. De collega die wij zoeken is communicatief vaardig en weet daardoor anderen mee te krijgen en te overtuigen. Je werkt gemakkelijk samen op verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie (in het Nederlands en Engels, in woord en geschrift). Daarnaast heb je ervaring met projectmanagement, ben je creatief en oplossingsgericht. Uiteraard kun je ook goed zelfstandig werken.

Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van: Chemische Technologie, Materiaalkunde, (Technische) Natuurkunde, Werktuigbouwkunde of aanverwante;
 • dat je 40 uur per week beschikbaar bent en bereid bent om internationaal te reizen;
 • dat je ervaring hebt met elektrochemie en of lithografie is een pre;
 • dat je woonachtig bent in de omgeving van Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Enschede, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort of Utrecht.

Offer

Waar kom je te werken als Product Development Engineer

Veco is de internationale marktleider in precisiemetalen. Wij zijn in staat om op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten te elektroformeren. Door middel van deze unieke methode voorzien wij wereldwijd klanten van hightech specifieke precisieoplossingen. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën. Hierbij focussen wij ons op verschillende marktsegmenten, namelijk printing electronics, medical instruments en filtratie, measurement and control instruments en automotive. Wij zijn een groeiend bedrijf dat zich elke dag richt op de ontwikkeling van onze producten, onze processen en onze medewerkers. Groei jij met ons mee?

Wat bieden we je als Product Development Engineer

Allereerst een dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel gezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een salaris dat past bij deze uitdaging, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage.

Information

Nadia van der Venne

Application

Wil je kennismaken of wil je meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Nadia van der Venne, recruiter, via 06-14750506 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.