R&D Scientist Lithografie – Eerbeek

Introduction

Als R&D Scientist Lithografie speel jij een zeer belangrijke rol als het gaat om de huidige trend binnen de hightechindustrie, te weten: miniaturisering. In jouw rol als R&D Scientist zorg jij ervoor dat wij deze technische ontwikkelingen altijd een stap voor zijn. Door middel van het bedenken en toepassen van technische innovaties zorg jij ervoor dat wij niet alleen voorop blijven lopen, maar draag jij er ook een steentje aan bij dat wij wereldmarkleider blijven in ons vakgebied. Jij: een baan waarin je echt grenzen kan verleggen. Wij: ready for the next step!

Function

Jouw uitdaging als R&D Scientist Lithografie
Een van de algemene trends binnen de hightechindustrie is miniaturisering, van micro naar nano. Daarnaast worden producten steeds complexer, bv. multilaags. Dat betekent dat het voor ons essentieel is om continu te blijven innoveren. Als R&D Scientist Lithografie ben jij een van de belangrijkste pijlers binnen onze organisatie. Jij bent verantwoordelijk voor het proactief onderzoeken van technische verbeteringen op het vlak van lithografie om aan de steeds hogere eisen van precisie, nauwkeurigkeid en complexiteit te kunnen voldoen. Naast het bedenken van de toepassingen regel jij ook de ontwikkeling en implementatie hiervan. Tevens onderzoek je hoe wij onze state-of-the-art apparatuur nog beter in kunnen zetten om onze processen te ontwikkelen en te verbeteren. Kortom, in je rol als R&D Scientist lever je de technische input voor onze langetermijndoelstellingen en bepaal jij grotendeels welke koers wij in de toekomst zullen varen.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren verder:

 • ontwikkelen, evalueren en kwalificeren van processen en equipment;
 • deelnemen in en leiden van diverse projectteams;
 • het bezoeken van congressen en netwerken met leveranciers en academica om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de markt.

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing. Wat zijn jouw kwaliteiten?
De R&D Scientist die wij zoeken heeft werkervaring opgedaan als onderzoeker, Process Developer of Projectleider in de semiconductor-productie of MEMS. Je bent innovatief, creatief en analytisch sterk onderlegd. Ook vinden we het belangrijk dat je zelfstandig dingen op kunt pakken en goed kunt samenwerken. Je bent communicatief vaardig richting werkvloer en managementteam (zowel in het Nederlands als in het Engels).

Verder vragen we:

 • een afgeronde technische opleiding (WO/PhD), in de richting Natuurkunde, Materiaalkunde, Chemische Technologie of Nanotechnologie;
 • bij voorkeur gepromoveerd op een aan lithografie verwant thema;
 • werkervaring binnen de procestechniek;
 • dat je minimaal 32 uur per week beschikbaar bent;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eerbeek, Apeldoorn, Amersfoort, Deventer, Zwolle, Enschede, Arnhem, Nijmegen.

Offer

Waar kom je te werken als R&D Scientist Lithografie?
Je maakt deel uit van de afdeling Research en Development waar jij samen met acht collega’s samenwerkt, ieder met zijn eigen expertise. Ook werk je nauw samen met onze application en production engineers en onderhoud je contacten met relevante leveranciers. In je functie rapporteer je aan de Manager R&D.

Veco is de internationale marktleider in precisieproducten. Wij zijn in staat om op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten te elektroformeren. Door middel van deze unieke methode voorzien wij wereldwijd klanten aan hightech specifieke precisieoplossingen. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën. Hierbij focussen wij ons op verschillende marktsegmenten: printing electronics, medical instruments en filtratie, measurement and control instruments en automotive. Wij zijn een groeiend bedrijf dat zich elke dag richt op de ontwikkeling van onze producten, onze processen en onze medewerkers. Groei jij met ons mee?

Wat bieden we je als R&D Scientist Lithografie?
Een positieve, dynamische en internationale werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld
 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage
 • reiskostenvergoeding

Application

Wil je kennismaken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Nadia van der Venne, recruiter, via 06-14750506 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco B.V. hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.