Utility Engineer – Eerbeek

Introduction

Ben jij als Utility Engineer op zoek naar een uitdaging met veel diversiteit, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid? Dan is een baan als Utility Engineer bij Veco jou wellicht op het lijf geschreven! Jij bent namelijk verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van al onze utility-installaties met als doel procesverstoringen te minimaliseren. Hiermee lever jij een belangrijke bijdrage aan de groei en ontwikkeling van ons bedrijf! Wij zijn een groeiend en informeel bedrijf met een fijne werksfeer en collega’s binnen de hightech precisie industrie. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Wij maken graag kennis met je!

Function

Jouw uitdaging als Utility Engineer?
Als Utility Engineer is het jouw uitdaging om de utility-installaties en gebouwen zodanig te beheren dat deze continu in goede staat verkeren. Denk hierbij aan perslucht, koelinstallaties, waterzuivering, luchtbehandeling, beveiligingssystemen en nog veel meer. Jij bent dé kennisdrager op het gebied van Utilities en hebt dan ook veel invloed op het onderhoudsbeleid. Hierin bepaal jij mede hoe dit wordt vormgegeven en waarin geïnvesteerd moet worden. Je bent een echte spin in het web en schakelt met verschillende afdelingen waaronder collega’s van de Technische Dienst, Productie en Facility. Je rapporteert direct aan de Operations Manager.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren verder:

 • voorkomen, verhelpen en analyseren van storingen aan verschillende installaties en het coördineren van te nemen acties;
 • het initiëren en coördineren van vervangings- en verbeterprojecten aan installaties en gebouwen;
 • het begeleiden van audits;
 • coördineren en begeleiden van onderhoudswerkzaamheden en contractaanpassingen met externe partijen.

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
Om succesvol te kunnen zijn als Utility engineer vinden wij het van belang dat je beschikt over een goed analytisch vermogen en dat je in staat bent om vanuit een helicopterview het geheel te overzien. Daarnaast ben je kei in plannen en organiseren, weet je prioriteiten te stellen en beslissingen te nemen. Tot slot ben je zelfstandig en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Verder vragen we:

 • een afgeronde opleiding richting onderhoudsmanagement of vergelijkbaar (HBO werk- en denkniveau);
 • een aantal jaren relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • kennis van onderhoudsbeheersystemen (bijvoorbeeld Ultimo of SAP);
 • dat je minimaal 32 uur per week beschikbaar bent.

Offer

Waar kom je te werken als Utility Engineer?
Jij werkt aan het Veco van morgen: onze toekomst. Dat wordt mogelijk gemaakt door het Veco van nu. Veco is de internationale marktleider in precisiemetalen. Wij zijn in staat om op grote schaal met zeer hoge precisie en nauwe toleranties metalen halffabricaten te elektroformeren. Door middel van deze unieke methode voorzien wij wereldwijd klanten van hightech specifieke precisieoplossingen. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende industrieën. Hierbij focussen wij ons op verschillende marktsegmenten, namelijk digitaal printen, medische technologie en life science, filtratie en alternatieve energie. Daarbij hebben we impact door de miniaturiseringstrend te versnellen. Wij zijn een groeiend bedrijf dat zich elke dag richt op de ontwikkeling van onze producten, onze processen en onze medewerkers. Groei jij met ons mee?

Wat bieden we je als Utility Engineer?
Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarnaast bieden we je diverse mogelijkheden om flexibel te kunnen werken. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • winstuitkering (voorwaardelijk)
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • een uitstekende pensioenregeling met 60% werkgeversbijdrage
 • reiskostenvergoeding
 • collectieve ziektekostenverzekering

Application

Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Nadia van der Venne, Recruiter, via 06-14750506 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Veco hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.