werken als technoloog bij Veco

word onderdeel van een team dat werkt aan precisie oplossingen voor morgen

Een bedrijf waar innovatie en productie samenkomen en waar zo'n 40 technologen zich iedere dag weer inzetten voor het seriematig produceren en ontwikkelen van micro-precisieonderdelen. De afdelingen Research & Development, Application Engineering en Production Engineering vormen samen het hart van Technology. Door samenwerking, technisch inhoudelijke en specifieke kennis leveren zij allemaal op hun eigen manier een unieke bijdrage aan het nu én de verdere toekomst van Veco!

research & development

Binnen Research en Development leveren onze medewerkers dé technische input voor de strategische doelen van de organisatie en bepalen zij mede welke koers wij als Veco in de toekomst zullen varen. Een team van negen collega’s werkt aan het ontwikkelen van innovatieve processen op het gebied van elektrodepositie en lithografie voor toepassingen in bijvoorbeeld de waterstof-, medische- of semiconductor-industrie. Met als doel de klantwensen altijd een stap voor te zijn!

De uitdaging voor de afdeling is het proactief ontwikkelen van nieuwe processen of procesverbeteringen om aan steeds hogere materiaaleisen, complexiteit en mate van precisie te kunnen voldoen. Zij onderzoeken van haalbaarheid tot prototype tot demoserie. Na afronding van de R&D fase blijven zij nauw betrokken bij de verdere industrialisatie waarbij zij een vraagbaak zijn voor de collega’s van Process en Application Engineering.

Werken bij R&D betekent afwisseling en iedere dag weer een nieuwe uitdaging. Onze specialisten zijn analytisch, innovatief en creatief. Het is een plek waar grenzen worden verlegd!

production engineering

De afdeling Production Engineering is dé verbindende factor tussen innovatie en productie. Met zo’n 25 collega Process Engineers zorgen zij er namelijk voor dat wat er bij R&D en Application Engineering bedacht wordt, ook daadwerkelijk op productieschaal kan worden toegepast. Zij leveren verder een zeer belangrijke bijdrage aan het optimaliseren en industrialiseren van zowel bestaande als nieuwe processen. Ieder hebben ze een eigen specialisme gericht op new product development, lithografie, elektrodepositie, metrologie, en operational excellence.

Binnen de afdeling Production Engineering houden onze specialisten zich bezig met:

  • Het in detail engineeren van relevante oplossingen voor nieuwe processen en producten en de verificatie en validatie hiervan.
  • Het doorlopend analyseren van procesperformance en procesdata ten doel een continue verbetering in stand te houden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse methodes en tools zoals (D)FMEA’s DoE’s, SPC en Lean Six Sigma.

Als Process Engineer bij Veco is goede communicatie en samenwerking van groot belang. Dit is mede benodigd voor een juiste procesoverdracht richting productie waarbij een totaalpakket aan werkinstructies en trainingen wordt geleverd. Daarnaast werken de engineers samen in multidisciplinaire projectgroepen waarbij verschillende afdelingen zijn betrokken.

Werken als Process Engineer betekent een baan vol strategische ontwikkeling, dagdagelijkse ad hoc uitdagingen en een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Zij zorgen er voor dat innovaties werkelijkheid worden en ons productieproces iedere dag weer een beetje beter wordt!

application engineering

Onze Application Engineers vormen dé schakel tussen onze klanten, de techniek en interne organisatie. Zij houden zich met in totaal vijf collega’s bezig met het vertalen van specifieke klantwensen naar innovatieve hightech precisie-producten en zoeken voortdurend naar mogelijkheden om aan deze wensen tegemoet te komen. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten en complete proceslijnen met gebruik van lithografische en elektrochemische processen.

De afdeling verlegt grenzen, probeert deze verder op te rekken en heeft het doel om altijd een maakbaar product op te leveren. Enerzijds zijn de Application Engineers de technisch sparringpartner voor onze klanten waarmee ze vanaf de start van het traject een nauwe samenwerking hebben. Daarnaast werken ze ook samen met interne collega’s vanuit R&D, Production Engineering en Productie. Regelmatig zijn ze in de fabriek aanwezig om te testen of hetgeen ze hebben bedacht ook daadwerkelijk maakbaar is. Werken bij Application Engineering betekent een spannende afwisseling tussen denk en hands-on werk. Door middel van creativiteit, out of the box denken en probleemoplossend vermogen zorgen zij ervoor dat wij een maakbaar product kunnen produceren die aan de specifieke wensen van onze klanten voldoen!

wat bieden wij

open bedrijfscultuur en een fijne werksfeer

jouw collega's staan voor je klaar!

unieke technologie

waarbij jij als technoloog veel toegevoegde waarde levert

flexibele werktijden

met mogelijkheid tot deels thuiswerken

40 vakantiedagen per jaar

27 vakantiedagen & 13 ADV dagen

persoonlijke ontwikkeling en groei

ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei

een goede pensioenregeling

met 60% werkgeversbijdrage

Benieuwd naar onze technologie?

Electroformeren is een additief productieproces waarmee metalen precisiecomponenten atoom voor atoom kunnen worden opgegroeid. Hiermee kunnen op extreem nauwkeurige wijze grote series componenten worden geproduceerd die worden gebruikt in vele uiteenlopende producten in diverse industrieën. Meer weten over onze technologie? Klik op de knop hieronder.

wat vragen wij van jou

sollicitatieprocedure

sollicitatie

de eerste stap is het toesturen van je cv

telefonisch interview

onze recruiter neemt contact met je op voor een telefonische kennismaking

sollicitatiegesprek

het sollicitatiegesprek bestaat uit twee gesprekken en een rondleiding

in dienst

welkom bij Veco, vanaf nu volgt een gedegen inwerktraject

wat zeggen jouw toekomstige collega's?

lees hier de verhalen van onze collega's

"

Iedere dag een nieuwe uitdaging

Werken bij Veco betekent iedere dag weer een nieuwe uitdaging. Ik heb een baan vol afwisseling waarbij ik samenwerk met collega’s met ervaring en kennis waar ik veel van kan leren. We gaan als collega’s leuk met elkaar om en iedereen is bereid elkaar te helpen.
Abimbola
R&D Scientist

"

Mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen

De mate van diversiteit in het werk en de goede afwisseling tussen theorie en praktijk maakt het werken bij Veco leuk. Daarnaast hebben we een unieke technologie en een diversiteit aan producten. Ook zijn er mogelijkheden tot het volgen van trainingen, bijvoorbeeld statistiek of een Green Belt training. Er is de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.
Kimberley
Process Engineer

"

Innovatie en ontwikkeling

Ruimte voor innovatie, ontwikkeling, eigen inbreng en een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk. Dat maakt werken bij Veco voor mij zo leuk. Een organisatie in ontwikkeling met hoge ambities waar nog niet alles is uitgedacht, waardoor je als medewerker echt toegevoegde waarde kunt leveren. Als Application Engineer sta ik in contact met bijna de gehele organisatie. Ondanks drukke agenda’s zijn collega’s bereid mee te denken en elkaar te helpen. Dat zorgt voor een fijne werksfeer!'
Dave
Application Engineer

"

Het proces en de techniek vormgeven

Binnen projecten heb je eigen inbreng en er is een luisterend oor voor wat je te vertellen hebt. Je kan mede het proces en de techniek vormgeven. Bij Veco is het geen gespreid bedje en daar moet je van houden. Er is ruimte om je in dingen te verdiepen en deze ook daadwerkelijk in gang te zetten. Een stukje pionieren en entrepeurschap komt hierbij kijken.
Egbert
Process Engineer

bekijk de actuele vacatures

of reageer direct

Geen vacature, maar wel interesse? Laat dan je gegevens achter:

meer weten over werken bij Veco?

neem dan contact met ons op via Veco-hrsupport@idexcorp.com